vacatures.ap.be

Systeemingenieur Labo Radio

Algemene informatie

Plaats van tewerkstelling: 
Brussel
Provincie van tewerkstelling: 
Vlaams Brabant
Opleiding: 
WT - Elektronica-ict

Bedrijfsinformatie

Bedrijf: 
VRT
Sector: 
Media

Uitgebreide informatie

Omschrijving vacature: 

Bij het support team van VRT radio zijn we op zoek naar een systeemingenieur voor de tweedelijnsondersteuning van de systemen, applicaties en apparatuur in radiostudio’s en controlekamers.  We installeren en onderhouden een brede waaier aan software en hardware om radio-uitzendingen te realiseren voor Radio 1, Radio 2, Klara, Stubru en MNM. We werken samen met de programmamakers (muzieksamenstellers, presentatoren, reportagemakers, …) om hen een gebruiksvriendelijke en betrouwbare installatie aan te bieden. We zijn voortdurend op zoek naar innovatieve oplossingen die de radiomakers helpen om creatieve programma’s te maken.

Ons team van systeemingenieurs is ook nauw betrokken met het uitwerken van de volgende generatie radiostudio’s die in het nieuwe VRT gebouw zullen gebouwd worden. Via het uitwerken van Proof Of Concepts onderzoeken we samen met radiomakers hoe we de radiostudio van de toekomst gebruiksvriendelijker en flexibel in gebruik kunnen maken, gebruik makend van moderne technologieën.

Profiel: 

Taakomschrijving

Je werkt mee aan de installatie en testen van nieuwe systemen. Je schrijft of configureert de nodige software-integraties om systemen aan elkaar te koppelen.
Je stelt de procedures en documentatie op van de bestaande en nieuwe applicaties en onderhoudt deze.
Je assisteert en adviseert bij projecten voor nieuwe installaties en volgt de installatie en oplevering ervan op. Je voert kleinschalige projecten in het kader van de continuïteit en duurzaamheid van de installaties zelf uit.
Je blijft op de hoogte van de technologische evolutie in de eigen specialisaties door middel van opleiding en zelfstudie.
Je geeft objectief advies op gerichte technische vragen van productie, technologie afdelingen op VRT, en leveranciers.
Je neemt deel aan een wachtdienstsysteem in het kader van 2de en/of 3de lijnsupport om de continuïteit van uitzendingen en producties te verzekeren.
Je verzorgt contacten met externe organisaties in je specialisatiedomein (EBU, RTBF, Medialaan, NPO, Telenet, …) om technische kennis uit te wisselen.

Profiel

Je hebt een masterdiploma, of gelijkwaardig door ervaring, met een focus op informatica en/of elektronica.
Je bent communicatief en klantgericht. Je bezit ook een degelijke kennis van het Engels.
Je hecht veel belang aan kwaliteit en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
Je bent een “problem solver”, streeft hierbij hoge kwaliteitsstandaarden en efficiëntie na en geeft het beste van jezelf om met de beschikbare mensen en middelen de beste resultaten neer te zetten.
Je bent een teamspeler, en weet je vlot te integreren en je te identificeren met de doelstellingen van de VRT.
Je bent vakbekwaam, leerbereid en je volgt de technologische evoluties op.
Basiskennis van  audio/videotechnologie (AES3, MADI, HDMI, SDI, H264, BWF, AAC, OPUS, ...), computertechnologie en elektronica is een grote meerwaarde.
Ervaring met het transporteren van audio over IP netwerk (SIP, RTP, QOS, AES 67, ...) is een pluspunt. Programmeerervaring is bijzonder welkom.
Je hebt een bijzondere interesse voor alles wat met mediatechnologie te maken heeft.

Arbeidsvoorwaarden: 

Aanbod

Bij VRT kom je terecht in een dynamische en innovatieve context. Je krijgt een contract van onbepaalde duur. Er is een goede hospitalisatie- en groepsverzekering, smartphone en laptop, kinderopvang tijdens schoolvakanties, een kinderkribbe en een bedrijfsrestaurant. Het openbaar vervoer wordt 100% terug betaald. Er is aandacht voor een goede werk-privé balans, thuiswerk is ook bespreekbaar. We bieden je een afwisselende job, in een innovatieve context.

Extra informatie: 

Interesse?

Solliciteren kan tot en met 11 maart 2018 via www.vrt.be/jobs. De procedure bestaat uit een preselectie op basis van je motivatie en cv, een interview en een praktische proef.

Voor de VRT zijn gelijke kansen belangrijk. Kwaliteiten van mensen zijn bij de VRT doorslaggevend ongeacht geslacht, afkomst, leeftijd of handicap.

Solliciteren

Beschikbaarheid vacature: 
9 februari, 2018 to 11 maart, 2018
E-mail sollicitaties: 
vrtjobs@vrt.be
Plaats: 
Brussel
Straat en huisnummer: 
Auguste Reyerslaan, 52
Postcode: 
1030