vacatures.ap.be

Process Specialist Pilot Plant

Algemene informatie

Plaats van tewerkstelling: 
Merksem
Provincie van tewerkstelling: 
Antwerpen
Opleiding: 
WT - Chemie - Biochemie

Bedrijfsinformatie

Bedrijf: 
AAK Belgium NV
Sector: 
Voeding

Uitgebreide informatie

Omschrijving vacature: 

Process Specialist Pilot Plant (m/v)
(gelokaliseerd te Merksem)

Als Process Specialist beschik je over een “miniatuur” proeffabriek (Pilot Plant schaal 1:50), waar je proeven uitvoert m.b.t. margarines en vetten als onderdeel van de ontwikkelings- en onderzoeks-projecten van het innovatie team.

In deze functie rapporteer je aan de Development Lead Manager.

Jouw verantwoordelijkheden:
Door middel van systematische proeven kan je grondstoffen en ingrediënten karakteriseren m.b.t. hun kristalliserende en emulgerende eigenschappen.
Je kan een werkhypothese/ productconcept vanuit het innovatieteam toetsen door aanmaak van een protoype op kleine schaal.
Dit doe je door middel van het opmaken van een proefplan aan de hand van een briefing vanuit het innovatie team, welke je vooraf kritisch bevraagt vanuit processing standpunt.
Je kan je inleven in het achterliggende doel van het project om de doeltreffendheid van de proefopzet te kunnen verzekeren.
Je past zelfstandig de installaties aan volgens de noden van de proeven. Dit vraagt enige handigheid, technisch inzicht en fysieke inspanning.

Je beheerst het hele parcours vanaf de proefopstelling, over het uitvoeren van de proef tot en met de analytische opvolging ervan.
Daarbij kan je alle factoren die de resultaten van je proeven kunnen beïnvloeden identificeren en zelfstandig beoordelen of je testresultaten betrouwbaar zijn.

Je rapporteert hierover, op een gestandaardiseerde manier, in het Engels, en je kan je bevindingen verdedigen in een team discussie.

Je organiseert de planning en het technische onderhoud van de pilot installatie.

Profiel: 

Je hebt een opleiding in de scheikunde- of voedingsindustrie en/of een gedegen ervaring met bewezen bekwaamheid als process deskundige.

Je bent geboeid door zowel de operationele als theoretische aspecten van processing van voedingsvetten. Je hebt een praktisch technische aanleg en handigheid maar evengoed ben je bereid je te verdiepen in fysisch/chemische aspecten van vetten, van kristallisatie, van emulsies, etc..

Na een grondige opleiding en inloop periode ontwikkel je de nodige zelfzekerheid om zeer zelfstandig te werken. Het is dan ook je ambitie een specialist in je vakgebied te worden.

Je hebt kennis van de voedingsindustrie, de hygiene- en veiligheids- aspecten die hierbij komen kijken.
Je hebt een basis kennis van het doel, de werking en de veiligheids-aspecten van process apparatuur in de voedingsindustrie (elektrische, pneumatische, hydraulische, mechanische onderdelen). (een middelbare opleiding in TSO is een voordeel maar geen must)

Je spreekt Nederlands, maar je kan ook vlot in het Engels communiceren .
Je kan je werk zelfstandig organiseren.

Je kan werken met MS Office (Word en Excel) .

Arbeidsvoorwaarden: 

Wij bieden je een job met verantwoordelijkheid in een wereldwijde organisatie. Je kunt rekenen op een competitief salaris met maaltijdcheques en een uitstekende groeps- en ziektekostenverzekering.

Solliciteren

Beschikbaarheid vacature: 
8 februari, 2018 to 8 april, 2018
E-mail sollicitaties: 
tom.verfaillie@aak.com
Plaats: 
Merksem
Straat en huisnummer: 
Borrewaterstraat 182
Postcode: 
2170